De kruipruimte kan op twee manieren geisoleerd worden, bodem- en vloerisolatie

Bodemisolatie

Bodemisolatie, is erg effectief om de luchtvochtigheid in de kruipruimte flink te verlagen. U pakt hiermee de kernprobleem aan van de kruipruimte. Door het toepassen van bodemisolatie creëert u een droge lucht barrière tussen uw vloer en bodem. Er worden waar nodig ventilatie roosters geplaatst of de bestaande roosters worden schoongemaakt en/of geoptimaliseerd. Ventileren is van cruciale belang om ziektekiemen vaarwel te zeggen. Droge lucht heeft immers een betere werking voor isolatie dan vochtige lucht. U voorkomt hiermee houtrot,  betonrot en schimmelvorming in de kruipruimte. Deze toepassing heeft direct resultaat! Bodemisolatie is tevens een bescherming voor de vloerisolatie, omdat de luchtvochtigheid niet de kans krijgt de vloerisolatie aan te tasten.

Vloerisolatie

Vloerisolatie is erg effectief wanneer u een droge kruipruimte heeft. De isolatie materiaal wordt direct tegen de vloer gezet, waardoor uw vloer eigenlijk dikker wordt. De warmte van de woonoppervlakte blijft op deze manier, langer hangen in de vloer en verdwijnt niet naar de kruipruimte. De vloertemperatuur stijgt ongeveer met 3 graden.

Naast wooncomfort levert dat u ook nog een besparing op

Het rendement van bodemisolatie is namelijk vergelijkbaar met een rente van 7% op een spaarrekening (volgens berekeningen van MilieuCentraal). Kruipruimte isolatie is misschien een bekendere term. Bij het isoleren van de kruipruimte zijn er twee mogelijkheden. Namelijk: de onderkant van de vloer isoleren (vloerisolatie) of de bodem van de kruipruimte (bodemisolatie). Houd er wel rekening mee dat bij sommige oude woningen vloerisolatie niet mogelijk is, omdat de kruipruimte niet diep genoeg is. Onze vakmensen kunnen dan niet in de kruipruimte om de isolatie aan te brengen. In dit geval is bodemisolatie vaak wel een oplossing!

De voordelen zijn voor u

  • Wij werken uitsluiten met ervaren vakmannen
  • Onze mensen weten wat ze doen en doen dat goed
  • Wij werken hard en wij werken door
  • Niet de goedkoopste, wel de beste prijs – kwaliteit – kwantiteit verhouding

Binnen één dag uitgevoerd!

Het isoleren van de bodem heeft een aantal belangrijke voordelen. Vaak is bodemisolatie goedkoper dan vloerisolatie. Bij een gemiddelde tussenwoning kost bodemisolatie tussen de 1000 en 1250 euro. Het bedrag van vloerisolatie ligt vaak iets hoger. Een ander voordeel van bodemisolatie is het oplossen van vochtproblemen in de kruipruimte en het bestrijden van muffe luchtjes en ongedierte. Bovendien is bodemisolatie een fluitje van een cent. Onze medewerkers zijn meestal binnen een halve dag klaar en er komt geen rommel bij kijken!

De materialen

Hoog rendement EPS parels

Vervaardigd uit korrels van expandeerbaar polystyreen met grafiet met toevoeging van een milieuvriendelijke bindmiddel.

Minerale wol (Supafil)

Supafil bestaat uit 80% gerecycled glas en er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bindmiddelen.

Isolatieschuim (Aminotherm)

Aminotherm is een speciaal ontwikkeld UF-schuim en is een open cel, thermo hardende schuim, die in vloeibare vorm wordt geleverd en ter plekke wordt verwerkt.

PIF isolatie

Een hoogwaardige en duurzame thermische isolatiefolie. Wat bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie (polyethyleen) met luchtkussentjes ertussen.